Архівний відділ

Таращанської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2011 рік


Завдання Плану розвитку архівної справи на 2011 рік, архівним відділом були виконані не в повній мірі із за тривалої відсутності начальника відділу.

 

1. Основні організаційні заходи архівних установ.

Начальник архівного відділу у 2011 році взяла участь у 1-й колегії Державного архіву Київської області, 1-му семінарі з головами та секретарями сільських і селищних рад.

 

2. Забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду.

У центрі уваги архівного відділу залишалися питання забезпечення збереження документів Національного архівного фонду, створення належних умов їх зберігання.

В архівному відділі станом на 01.01.2012 року зберігається 17598 од. зб. постійного зберігання післявоєнного періоду

Загальна площа двох архівосховищ складає 77.8 кв. м., протяжність стелажних полиць - 600м, ступінь заповнення стелажного обладнання - 80 %.

З метою поліпшення умов зберігання документів  закартоновано  в 2011році 240 од.зб.

У 2011 році перевірена наявність та фізичний стан 1909 од.зб. (4 фонди).

Протягом звітного періоду в архівосховищах проводились санітарні дні, здійснювались вимірювання температурно-вологісного режиму.

 

3. Державний облік документів НАФ.

В архівному відділі у 2011 році проведена робота щодо перероблення карток фондів. Перероблено і оформлено відповідним чином 43 картки фондів.

 

4. Формування Національного архівного фонду. Організація зберігання документів в архівних підрозділах підприємств,

установ і організацій.

Протягом 2011 року архівним відділом здійснювались заходи щодо поповнення Національного архівного фонду документами НАФ.

Протягом звітного року до архівного відділу на постійне зберігання надійшло 240 од. зб. управлінської документації, на які експертною комісією архівного відділу були схвалені описи. Також експертна комісія архівного відділу погодила описи на 79 справ з особового складу.

Архівним відділом у 2011 році подано на розгляд і погоджено ЕПК обласного архіву 5 зведених номенклатури справ установ – джерел комплектування архіву.

Станом на 01.01.2012 року кількість установ - джерел  формування НАФ становить 62, з них джерел комплектування архівного відділу - 43, що складає 69 % від загальної кількості установ.

Погоджені номенклатури справ мають 70 % установ - джерел формування НАФ. Окремі приміщення для зберігання документів мають 8 установ.

Архівний відділ протягом звітного періоду продовжував здійснювати контроль за станом упорядкування документів по встановлені роки в установах-джерелах формування НАФ.

Разом з тим, залишаються проблеми щодо організації зберігання документів в архівних підрозділах підприємств, установ і організацій.

 

5. Використання  інформації  документів  Національного архівного фонду.

Основною формою використання інформації архівних відділів райдержадміністрацій, залишалося виконання тематичних запитів та запитів соціально-правового характеру.

Протягом року архівний відділ отримав 12 запитів соціально-правового характеру, з позитивним результатом виконано 9 запитів.

Тематика соціально-правових запитів, що переважала у 2011 році: про підтвердження трудового стажу; про обрання депутатами місцевих рад; про навчання в допоміжній школі-інтернаті.

Тематичних запитів протягом  2011 року виконано 150 (всі з позитивним результатом )

Архівним відділом для поліпшення роботи із зверненнями громадян вжиті наступні заходи:

  • під час прийому громадян надаються відповідні змістовні консультації з порушених питань, скарг від громадян не було;
  • ведеться каталогізація документів щодо рішень органів місцевого самоврядування з питань приватизації та виділення земельних ділянок.

Протягом 2011 року архівний відділ відвідали 16 користувачів, які працювали в читальному залі архівного відділу, видано 254 справи.

Ведеться робота по створенню сайту "Архіви Таращі"

 

6. Трудовий  архів.

Станом на 01.01.2011 в районі функціонує трудовий архів, який створений при Таращанській районній раді. Він має статус юридичної особи.

Кількість штатних працівників в трудовому архіві складає 1.5 одиниці.

Трудовий архів знаходиться в одному приміщенні з архівним відділом, має спільні вхідні двері та коридор .

Трудовий архів зберігає 7030 од. зб. з особового складу.

Протягом 2011 року трудовим архівом виконано 390 запитів із соціально-правових питань.

 

 

Начальник архівного відділу                                                                   Л.Г.Степченко